koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Grand Prix van India opnieuw uitgesteld tot 2016

De machine Bernie Ecclestone werkt weer op volle toeren. Nadat gisteren bekend geraakte dat de Formule 1 zich in 2016 waarschijnlijk gaat verplaatsen naar Azerbeidzjan komt Bernie vandaag met nieuws over de kalender van 2015. Uw berichtgever zet de citaten van de Formule 1 supremo op een rijtje


INDIA

De Grand Prix van India werd door Bernie al eens een keertje uitgesteld voor het komende seizoen. Rede hiervoor was de rechtszaak die een burger tegen de organisatie had aangespannen wegens belastingontduiking, deze rechtzaak vond plaats tijdens het raceweekend en dreigde de race te ontsporen als er een negatieve uitspraak voor de organisatoren, gelukkig gebeurde dat niet. Bernie was ‘not amused’ en verplicht de organisatoren zich in orde te stellen met de Indische staat. Dit gaat blijkbaar langzaam en Bernie verplaatst de GP daarom nu nog eens naar 2016

BE: Op dit moment zal India zeker niet terugkeren in 2015. Waarschijnlijk zal dat 2016 worden, ze moeten zich in orde stellen met de bureaucratie en de belastingen maar ook hun eigen budget moeten ze op orde krijgen.

Pittig detail: India had maar een contract van 2011 tot 2015, dat betekend dat Bernie snel van ze af kan geraken.


DUITSLAND

Er hangen donkere wolken boven de toekomst van de Duitse GP. De Nurburgring ging vorig jaar in vereffening waardoor er nu gezocht word naar een overnemer. Volgens bronnen ging het biedingsproces tussen Bernie Ecclestone zelf en HIG Capital. Bernie zou 50 miljoen Dollar geboden hebben maar HIG Capital zou daarover gegaan zijn met een bod van 70 miljoen Dollar maar uiteraard is hierover nog niets officieels bekend. De organisatoren hadden liever een bedrag boven de 100 miljoen gezien.

Op de vraag of de Nurburgring in 2015 op de kalender staat heeft Bernie het volgende te vertellen: Dat hangt ervan af wie het koopt., als de Nurburgring afvalt is het ook game over voor Hockenheim dat staat vast want de organisatoren zijn niet machtig genoeg om de race elk jaar te organiseren. Bernie is daarover kordaat: De Duitse GP is in gevaar omdat ze geen geld hebben

Je mag er zeker van zijn dat de races in Belgie en Hongarije al serieuze concurrentie waren voor de Duitse GP, de herinvoering van de Oostenrijkse GP op de voormalige A1-Ring doet hier nog een schepje bovenop.


ZUID-KOREA

Ook de Grand Prix van Korea werd uitgesteld tot 2015 maar hierover heeft Bernie opnieuw zijn mening herzien: Het is nooit het doel geweest voor volgend jaar, ook voor hen denken we aan 2016, als ze dan tenminste een betere regering hebben!

De financiële problemen van de GP zal uiteraard ook wel hebben meegespeeld in de beslissing van Bernie.


NEW YERSEY

De stratenrace in New Yersey is al sinds de dag dat hij werd aangekondigd een onzeker project geweest, normaal zou de race dit jaar moeten plaatsvinden maar door geldproblemen liep de bouw serieuze vertraging op. Ook hierover heeft de F1 matriarch iets te melden: De organisatoren hebben me recent nog een bericht gestuurd. Iemand heeft nog wat geld op tafel gegooid om de openstaande rekeningen te betalen en ze melden me dat er nog meer geld op komst is. Als ze doen wat ze moeten doen komt het goed voor 2015FRANKRIJK

De terugkeer van de Franse GP is al langer een gespreksonderwerp op menig fora. Eerder al deed men een poging om de GP opnieuw tot leven te wekken maar de socialistische regering van President François Hollande was niet bereid om ook maar een cent staatssteun in zo’n project te steken. Er zou nu toch iets op stapel staan, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat er nu precies van aan is maar Bernie had er het volgende over te melden: We hebben een contract op tafel liggen met Frankrijk voor een race op Magny Cours. Om onze eisen tegemoet te komen zullen de organisatoren geld nodig hebben en garanties dat het geen onenightstand wordt.

Wij hier op de pits houden je uiteraard op de hoogte over de ontwikkelingen over de kalender van 2015Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.