koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Grosjean: ‘Ons herstel is echt’

Romain Grosjean zegt dat prestatie van vandaag echt wel te danken is aan het harde werk van het team in plaats van geluk. De Fransman wist zich met zijn E22 voor de eerste keer dit jaar naar Q3 te ploeteren, na drie teleurstellende prestaties werd het harde werk van de Lotus monteurs eindelijk eens beloond. Grosjean is nu hongerig om morgen de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Romain Grosjean: Ik denk niet dat het een mirakel was, gewoon hard werk. Het zal misschien een combinatie van beide geweest zijn. We hebben een betere verstandhouding van onze aerodynamica en ophanging. De karakteristieken van de baan lenen zich meer naar pure power maar in de natte omstandigheden deze ochtend werkte het toch wel heel goed.

Q3 was moeilijker omdat er iets meer water op de baan was maar in het algemeen voelde het goed om in Q3 te zijn. We kunnen zo onze auto meer laten rijden zodat we wat bijleren en als we bijleren dan maken we vooruitgang.

Ondanks dat het team nog ver achter top Renault team Red Bull hangt vindt de Franse coureur dat het gat sneller kleiner aan het worden is. Ook hiervoor heeft Romain een antwoord klaar.

Romain Grosjean: Renault en Lotus hebben hard gewerkt waardoor we nu een goed idee hebben waar we naartoe moeten met onze auto en wat we moeten ontwikkelen. Dat is de richting die we nu volgen en dat is positief.

Renault stelde dit weekend dezelfde ‘power unit’ upgrade ter beschikking die Red Bull en Toro Rosso twee weken gelden op Bahrein al ontvingen, de vooruitgang van Lotus was dus niet geheel onverwacht omdat die twee teams vooruitgang boekte dankzij die update. Toch blijft het team niet gevrijwaard van problemen met het blok van Renault. De andere E22 van Pastor Maldonado geraakte niet eens uit de de pits en lag tijdens de sessie volledig in stukken omdat de verbrandingsmotor binnen de ‘power unit’ moest vervangen worden.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.