koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Grosjean overweegt IndyCar

Zoals eerder bekend gemaakt, is 2020 het laatste jaar voor Romain Grosjean als coureur voor het team van HAAS F1.

De kans op een stoeltje in een ander Formule 1-team is zeer klein, dus de Fransman kijkt naar andere mogelijkheden om zijn autosportloopbaan voort te zetten.

Het WEC-project lijkt hem zeer veelbelovend en zelfs de elektrische Formule E neemt Grosjean in afweging.

De IndyCar was nooit een optie, de Amerikaanse tegenhanger van F1, vooral omdat Romain het racen op ovals gevaarlijk acht.

Niemand minder dan Marcus Ericsson adviseerde Grosjean over deze competitie. De races zijn leuk, er zijn goede kansen om de race te winnen of op het podium te eindigen. Ook is de invloed van de coureur veel groter dan in de F1.

Juist dat aspect mist Grosjean in de Formule 1.

Volgend seizoen staan er maar vier oval-races op de kalender en dat heeft de interesse van de Fransman aangewakkerd. Hij is zelfs bereid om zijn angst voor ovals aan de kant te zetten voor deelname aan de Indy 500.

Ik wil graag weer races winnen of in ieder geval kans maken en ook lol hebben. In dat opzicht staat IndyCar zeker op mijn lijstje., aldus de Fransman.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.