koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Grosjean vs Fittipaldi vs Scumacher

Romain Grosjean moet de race op ‘Sahkir’, de buitenbaan van Bahrein, aan zich voorbij laten gaan.

Maar hoewel de Fransman zich richt op een terugkeer in Abu Dhabi, kan het best zo zijn dat de 34-jarige helemaal niet meer in actie komt in 2020.

Voor Sahkir heeft Steiner Piettro Fittipaldi opgeroepen. Dit tot chagrijn van Louis Deletraz die afgelopen weekeinde zeer goed presteerde in de F2.

Maar voor Abu Dhabi kan eenieder nog een kans krijgen in de cockpit naast Kevin Magnussen. Volgend jaar rijdt Mick Schumacher voor het team en de jonge Duitser zou best een race eerder al voor het Amerikaanse team willen rijden.

En wie weet doet Fittipaldi het redelijk op Sahkir.

Teambaas Steiner doet er goed aan om erover na te denken, want het is voor Romain Grosjean nog altijd niet zeker of hij kan terugkeren bij zijn team voor de grand prix van Abu Dhabi.

De Fransman is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, maar het zal vooral aan het herstel van zijn linkerhand liggen of hij snel weer zijn auto kan stappen.

Romain heeft vooral last van de linkerzijde van zijn lichaam. Zijn linkerenkel is verstuikt, linkerknie is geraakt en de getroffen coureur heeft grote blauwe plekken op zijn linkerschouder, linker bil en linker onderarm.

Zelfs zijn linker duim is niet gespaard.

Als mijn linkerhand volgende week niet werkt en ik niet in staat ben om alles te doen wat ik er mee moet doen, zal ik geen risico nemen en niet gaan rijden. Maar ik probeer zo veel mogelijk te rusten en de aanbevelingen van de dokters op te volgen, zodat het geneest.,  aldus Romain Grosjean tegenover de Franse krant L’Equipe.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.