koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Hamilton hekelt radiostilte rond Floyd

De sportwereld reageerde geschokt op de onnodige dood van George Floyd, de zwarte Amerikaan die door politiegeweld om het leven kwam.

Maar Lewis Hamilton deed dat vooral door kritiek te uiten op de ‘stilte’ in de Formule 1 na het overlijden van Floyd.

Hamilton irriteerde zich wegens gebrek aan signaal van de mensen in de Formule 1 over de dood van Floyd.

Een paar van jullie zijn enorme sterren, maar zwijgen over dit onrecht. Geen enkel signaal, van niemand in deze - uiteraard door witte mensen gedomineerde - industrie. Ik ben een van de weinige gekleurde mensen, ik sta alleen. Weet dat ik weet wie jullie zijn, ik zie jullie, zo richtte hij zich tot de Formule 1-gemeenschap.

Ik sta niet achter de mensen die plunderen en gebouwen in brand steken, maar achter degenen die vreedzaam protesteren. Dit gaat niet alleen over Amerika, dit gaat ook over Groot-Brittannië, over Spanje, over Italië, overal. De manier waarop minderheden worden behandeld, moet veranderen.

De oproep miste haar uitwerking niet.

Daniel Ricciardo (‘genoeg is genoeg, we moeten samen optrekken’), Nicholas Latifi (‘dit moet stoppen, gerechtigheid voor George’) en Lando Norris (‘black lives matter’) een bericht op Instagram.

Ook Charles Leclerc volgde. Om eerlijk te zijn, voelde het ongepast en ongemakkelijk om mijn gevoelens over de hele situatie te delen op sociale media. Ik heb nog steeds moeite om woorden te vinden om de gruweldaden te beschrijven die ik in sommige video’s op internet heb gezien., aldus Leclerc.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.