koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
“Heineken ziet kansen met Red Bull en Verstappen”

In Canada werd voorafgaand aan de race bekend gemaakt, dat Heineken, de Nederlandse en op twee na grootste brouwer ter wereld, een belangrijke sponsordeal sloot met FOM van Bernie Ecclestone. Geruchten dat Heineken hoofdsponsor zou worden van een team (met name Force India werd in de wandelgangen genoemd) werden daarbij nadrukkelijk tegengesproken.

Nu blijkt hoe de vork in de steel zit met betrekking tot Heinekens ambities aangaande samenwerking met één of twee teams in Formule 1.

In een interview met magazine Autosport zegt Gianluca di Tondo (Senior Director Global Heineken Brand,  volgens zijn LinkedIn-pagina) vandaag, dat Heineken zich binnen Formule 1 wil binden aan één of twee teams voor zogenaamde “team-experiences”.

Di Tondo doelt daarmee op uitnodigen van fans van Heineken en Formule 1 die dan mogen meemaken wat hijzelf meemaakte:

We gaan niet rechtstreeks een sponsordeal aan met een team, het gaat om ons om toegang verkrijgen tot die teams. Zegt Di Tondo tegen Autosport in een interview.

We noemen dat bij ons een team experience, en wel voor de gewone fans. zo gaat hij verder.

Ik wil een paar geluksvogels laten meemaken wat ik meemaakte in Melbourne. Ik gun ze, dat ze dan een praatje en een wandelingetje maken door de pitsstraat met Sir Jackie, want dat is zo geweldig, dat is een ervaring die je niet meer vergeet, vertelt hij enthousiast.

Dat ze dan, net als ik Niki Lauda tegen het lijf lopen, dat je dan met twéé drievoudig wereldkampioenen staat te kletsen. Dat was iets ongelofelijks en ik hoop, dat anderen dat ook zullen gaan meemaken.

Red Bull lijkt duidelijk een doel te zijn voor Heineken, maar Di Tondo zoekt nog een tweede partner: Kijk, we zitten met Red Bull natuurlijk dichtbij, we kennen elkaar, en Max Verstappen zou een rol kunnen spelen. zegt hij.

Maar we zoeken nog een tweede team. Niets staat nog vast, moet ik erbij zeggen. Maar, zoals ik zei, met Red Bull zijn we goed bevriend.

Op de vraag waarom Heineken geen teamsponsor wil zijn zegt Gianluca di Tondo:
Dat is beleid dat al jaren geleden is ingezet bij Heineken. We sponsoren geen individuele teams of sporters, maar altijd het evenement zelf.

Dus zijn we sponsor van de UEFA Champions League en de Rugby World Cup. We sponsoren de wedstrijden, niet de teams.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.