koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
In memoriam: Jochen Rindt


Chapman en Rindt tijdens de GP van Nederland in 1970
bron: Wikipedia

Karl-Jochen Rindt [Mainz, 18 april 1942 – Monza, 5 september 1970] zou vandaag 74 jaar geworden zijn.

Als oorlogswees met de Duitse nationaliteit groeide hij bij zijn grootouders in Graz op en reed hij met een Oostenrijkse licentie. Rindt brak als autocoureur door in 1964, door met een privé-Brabham een belangrijke Formule 2-race te winnen. Datzelfde jaar maakte hij zijn Formule 1-debuut op het circuit van Zeltweg.

Rindt verongelukte tijdens de training voor de Grand Prix Formule 1 van Italië 1970. Maar de man had echter zo’n grote voorsprong in het kampioenschap op zijn naaste belager Jacky Ickx dat hij toch wereldkampioen Formule 1 werd in 1970. Ironisch genoeg was Rindt niet blij met de Lotus 72, die hij ‘fragiel’ noemde omdat er vaak zaken afbraken aan de auto.

Maar Colin Chapman, de topman van het merk, ondernam pas na de dood van zijn kopman stappen.

Rindt was ook succesvol in de langafstandsracerij. In 1965 won Rindt samen met de Amerikanen Masten Gregory en Ed Hugus de 24 uur van Le Mans in een Ferrari 275. En in 1967 nam Jochen deel aan de Indy 500 met een P24 als resultaat.

Rindt had al langer plannen om in de Verenigde Staten te racen, omdat hij de –toen al aanwezige– politiek in de Formule 1 zat was en in ‘The States’ meer geld kon verdienen met zijn passie.

Zo ver kwam het dus niet…

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.