koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Lewis Hamilton: “Dit was pure geldverspilling”

Lewis Hamilton had na de trainingen bij de Grote Prijs van Turkije geen goed woord over voor het circuit in Istanbul. Geldverspilling, noemde de Brit de aanleg van een nieuwe asfaltlaag.

Hamilton durfde in trainingen nauwelijks vaart te maken, uit angst voor mogelijk schade aan zijn W11.

De banden hadden totaal geen grip. Het asfalt glom helemaal, alsof er natte plekken lagen. Het leek wel of de olie uit het teer sijpelde. Echt, ze hadden kunnen volstaan met een schoonmaakbeurt van de oude asfaltlaag in plaats van deze geldverspilling. Het was shit met hoofdletter S., aldus de coureur van Mercedes.

Race-promotor Vural Ak hoorde de klaagzangen aan van de coureurs, onder wie ook die van Max Verstappen.

We mochten van de FIA-officials geen auto’s laten rijden op het nieuwe asfalt voor de Formule 1 erop zou rijden, zo verdedigde Ak zich. Vandaar dat het asfalt nu extra glad is.

Maar het lag dus niet alleen maar aan het asfalt. Pirelli-baas Mario Isola gaf toe dat de Italiaanse bandenfabrikant de verkeerde compounds heeft meegenomen naar Turkije.

Het zou de combinatie van nieuw asfalt, geen supportraces en lagere temperaturen zijn wat de coureurs zo lastig maakt.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.