koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Lotus optimistisch richting Spa

Romain Grosjean ziet geen enkele reden waarom de Lotus E23 niet competitief zou verschijnen in Spa volgend weekend. Ondanks dat de Fransman niet een al te best palmares heeft op het legendarische Belgische circuit, met maar liefst drie opgaves in vier deelnames, gelooft hij dat de aard van het circuit in de kaart speelt van de sterktes van de E23.

Ik denk dat het circuit zeer geschikt is voor onze wagen en ik ben zeker klaar om meer punten te scoren, verklaarde de Fransman. Het team en ik zullen alles doen wat we kunnen om het best mogelijke resultaat te behalen, dat is tenslotte waarom ik hier ben!

Grosjean vindt het circuit zo speciaal vanwege zijn variatie met lange rechte stukken, snelle en enkele trage bochten, wat ertoe leidt dat een piloot veel moet nadenken tijdens een rondje.

Het is een fantastische baan omdat je zoveel moet nadenken over een rondje. Tijdens de kwalificatie moet je je snelheid op elk punt maximaliseren en op een circuit met zoveel diversiteit als Spa is dat enorm moeilijk. Tijdens de race moet je ook enorm alert zijn tijdens het aanvallen en verdedigen van een positie alsook er op letten dat je je banden niet aan gort rijdt in Pouhon. Het is een circuit waar je vaak een bepaalde wagen ziet domineren, of beter ziet presteren dan gewoonlijk. Laat ons hopen dat dat voor ons het geval is dit jaar!

Dit gevoel speelt ook bij zijn teamgenoot Pastor Maldonado.

Ik denk dat de komende GP’s onze auto moeten liggen, dus dat is goed nieuws na een iets mindere periode. Spa en Monza in het bijzonder zouden perfect moeten zijn voor ons om goede resultaten te boeken en dat geeft ons dan ook de kans om ons seizoen op een gepaste wijze te herstarten.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.