koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Marussia ook niet naar Austin

Na Caterham zal ook Marussia niet naar Austin afreizen. Bernie Ecclestone heeft tegenover Reuters bevestigt dat het team financiële problemen heeft. Vandaag vertrekt een Boeing met daarin al het materiaal van de Formule 1-teams, zowel Caterham en Marussia zijn daar niet bij.

Dit betekend ook dat Alexander Rossi niet de kans krijgt om tijdens zijn thuisrace zijn Formule 1-debuut te maken. Twee weken geleden in Sochi kwam Marussia slechts met één bolide in actie. Dit uit respect voor Jules Bianchi die in Japan nog altijd voor zijn leven vecht. Het team staat nog wel 9e in het kampioenschap.

De Russiche eigenaar van Marussia, Andrei Cheglakov, zoekt al enige tijd een koper voor het team. Cheglakov had de droom om Russische sportwagens te bouwen met het Formule 1-team als uithangbord. Dit plan is niet winstgevend gebleken en mislukt, de sportwagenactiviteiten zijn inmiddels gestopt.

Voor de Formule 1 betekent dit dat er in Austin slechts 18 auto’s op de grid zullen staan.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.