koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Max Chilton bang voor Sauber

Marussia doet het goed in 2014, na jaren van ellende met het test-ongeluk van Maria de Villota als absolute dieptepunt.

In Monaco was het zover. Jules Bianchi bleef koel in de chaos van het prinsdom en bezorgde met één brutale move op de Caterham van Kobayashi, zijn team meteen twee punten. Doordat Bianchi een straf van 5 seconden had voor een licht vergrijp, werd die P8 een P9 maar de blijdschap werd er niet minder om.

Daarmee laat het Brits-Russisch team Caterham definitief achter zich, of er moet weer een gekke race komen waarbij Caterham meer dan twee punten kan pakken.

Maar Marussia-coureur Max Chilton maakt zich geen zorgen over Caterham, dat kwakkelt met een té groot personeelsbestand en de daaruit voortvloeiende reorganisaties. En die bezorgen Albers en co weer kopzorgen vanwege juridische stappen van een groep ex-werknemers.

Nee, Chilton maakt zich zorgen over Sauber dat tot nu toe nul punten heeft gescoord. Een team dat vorig jaar nog goed was voor podiumplaatsen. De Brit vreest dan ook dat Sauber wel eens heel sterk uit de zomerstop zou kunnen komen, waardoor de P9 van Marussia in het constructeurskampioenschap in gevaar zou kunnen komen.

Geen onterechte gedachte, daar Sauber in de laatste races steeds verder richting die fel begeerde top 10 kruipt. In Hongarije kwam Sutil zelfs op P11 over de streep, en iedereen weet wat Sauber kan. De Zwitsers weten waar de pijnpunten van de C33 zitten en hebben met nog 8 races te gaan ruimschoots de tijd om de twee puntjes van Marussia voorbij te streven.

Terwijl Bianchi en Chilton rond P15/16 rijden en verder het moeten hebben van stommiteiten van andere coureurs, lijken de Sauber-coureurs meer en meer op eigen kracht vooruit te komen. Chilton kon of wilde niet aangeven waar Marussia zich nog kan ontwikkelen, maar meende dat er nog geen paniek in de tent is bij zijn equipe.

De vraag is dan ook hoeveel er nog mogelijk is met de MR03 qua ontwikkeling.



Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.