koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Officieel: Ricciardo in 2019 naar Renault

Vrijdagmiddag maakte Red Bull Racing bekend dat Daniel Ricciardo vertrekt bij het Oostenrijkse team. Het hardnekkige gerucht was toen al dat Ricciardo zou verkassen naar Renault, en dat heeft het team in Enstone dan ook officieel gemaakt.

Renault heeft Ricciardo vastgelegd voor een periode van twee jaar. Dat we Daniel hebben gestrikt voor de volgende twee seizoenen onderstreept onze vastberadenheid om naar de voorkant van de grid te promoveren. Het is ook een erkenning van al het harde werk dat we hebben verricht de afgelopen twee en een half seizoenen. Het talent en charisma van Daniel en een bonus voor het hele team. We zullen zijn vertrouwen moeten terugbetalen. Verklaarde Cyril Abiteboul, de Managing Director van Renault Sport Racing.

Het was waarschijnlijk één van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Maar het is tijd voor mij om een nieuwe en frisse uitdaging aan te gaan. Ik besef dat er veel werk te doen is voordat we Renault terug hebben op het hoogste niveau. Ik ben onder de indruk van hun progressie de afgelopen twee seizoenen en elke keer dat Renault zijn intrede in de sport heeft gedaan hebben ze ook gewonnen. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan deze missie. Reageerde Ricciardo in het persbericht van zijn nieuwe team.

Renault heeft daarmee haar rijders line-up voor 2019 compleet. Nico Hulkenberg was al eerder verzekerd van het zitje voor 2019.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.