koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
“Oostenrijk voelt als thuisrace” - Max Verstappen

Ik denk dat Canada en Baku positief voor me waren, blikt Max Verstappen terug op de laatste twee Grands Prix. Ik heb genoten van mijn defensieve acties in Montreal en ben tevreden over mijn vierde plaats daar. Het voelde heel goed om Nico Rosberg verdedigend achter me te hebben gehouden. In Baku begon het weekend lastig, maar eindigden we goed.

Vooruitblikkend op volgende week, zegt de Red Bull Racing-coureur: Het circuit bevat weinig bochten, maar door het hoogteverschil is het speciaal om er te rijden. Nu ik voor Red Bull Racing rijd, voelt het als thuisrace. Dit jaar komen er ook veel Nederlandse fans, waar ik naar uitkijk.

Wellicht is het circuit voor onze auto niet ideaal, maar het blijft leuk om er te rijden. Vorig jaar kende ik er een heel goed weekend: ik kwalificeerde me als zevende en werd achtste in de race, dus dat was niet slecht. Van kleins af aan kom ik al in Oostenrijk, om te skiën of te karten. Ik vind het een erg mooi land, waar ik me aardig thuis voel.

Direct de week erna is de Britse Grand Prix. Max vervolgt: Silverstone is een beetje zoals Spa. Het is ook old-school, maar met nieuwe faciliteiten en moderne uitloopstroken. Door de snelle stukken voelt het heel speciaal om een goed, vlekkeloos rondje te rijden. Het is een echt rijderscircuit. Je nadert de bochten op hoge snelheid en het is niet eenvoudig om de juiste racelijn te vinden. Je moet je bovendien constant aanpassen aan de veranderende omstandigheden, dus dat maakt het erg uitdagend.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.