koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Oud-teambaas Peugeot naar Lotus?

Olivier Quesnel. Die naam zegt uw scribent helemaal niets. Maar ik ben dan ook niet zo goed [meer] ingevoerd in de rallysport. Daar komt deze meneer namelijk vandaan.

De Fransman is vooral bekend om zijn bestuurlijke prestaties door Citroën naar de titel in het WRC te loodsen en met Peugeot de 24 Uur van Le Mans te hebben gewonnen. Een echte PSA-man dus, die Quesnel. Doch raakte de manager in de verdrukking doordat diezelfde PSA-groep de stekker uit het Le Mans-project trok.

Net als zijn verre voorganger Jean Todt [die ook naar de F1 ging nadat Peugeot alweer stopte met Le Mans, FR] zoekt de Fransman daarom zijn heil in de Formule 1. En wel bij het team van Lotus Genii. Het F1-team zoekt nog altijd een vervanger voor Eric Boullier, die zijn heil zocht bij McLaren, en ziet in Quesnel een geschikte kandidaat. Althans, dat zeggen de geruchten.

Olivier Quesnel zou een deel van de verantwoordelijkheden van Eric Boullier op zich nemen, aangezien Gerard Lopez sinds het vertrek van Boullier de teambaas is geworden.

Maar ook reppen de geruchten over Whitmarsh van McLaren, doch zou dat afhankelijk zijn van een eventuele sponsordeal met Sony. Lotus Genii en McLaren strijden achter de schermen om de gunst van de Japanse elektronicagigant.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.