koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Pirelli dreigt Formule 1 te verlaten

Sinds 2011 is Pirelli exclusief bandenleverancier in de Formule 1. Daar dreigt verandering in te komen als Pirelli niet snel toestemming krijgt voor een uitgebreid testprogramma van nieuwe banden.

Van Pirelli wordt verwacht, dat er met ingang van 2017 bredere slicks beschikbaar zijn voor de koningsklasse van de autosport.

Zo kunnen we ons werk niet doen! Wij moeten grote veranderingen doorvoeren op korte termijn, als we dan niet kunnen testen gaat het mis.
Als we maandag geen toestemming hebben of een andere positieve indicatie, dan wordt het ondoenlijk
, aldus directeur Paul Hembéry tegen Motorsport.

Afgelopen weekend, tijdens de grand prix van China zou er overleg zijn geweest tussen Pirelli en FIA, maar dat heeft kennelijk niet tot het door Pirelli gewenste resultaat geleid.

De Formule 1 auto’s moeten vanaf maart volgend jaar flink veranderen, sneller, luider en meer mechanische grip, is de bedoeling.
Bredere banden vormen een van de vernieuwingen van dat pakket.

Giedo van de Garde, ex-Formule 1 rijder bij Caterham en Sauber is testrijder voor Pirelli sinds dit seizoen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.