koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Pirelli onderzoekt banden

Pirelli gaat haar banden onderzoeken die de slotfase van de Grand Prix van Silverstone een onverwachte wending gaven.

Mogelijk speelde niet alleen slijtage een rol, maar ook rommel wat op het circuit van Silverstone lag.

Achtereenvolgens kregen Valtteri Bottas, Carlos Sainz, en Lewis Hamilton in de laatste ronden te maken met een lekke band.

Het ligt voor de hand om te denken dat de banden versleten waren, want dat zou niet vreemd zijn nadat de coureurs meer dan 38 ronden hadden gereden op dezelfde band. Toch zeg ik niet dat dit de oorzaak is, zei Pirelli-baas Mario Isola tegen onder meer Autosport.com.

Het kan ook zijn dat rommel op het circuit een rol heeft gespeeld. Er lagen bijvoorbeeld nog brokstukken van de kapotte voorvleugel van de auto van Kimi Räikkönen op de baan.

De baas van Pirelli had zelf al wel gezien dat de slijtage van de banden ongekend groot was. Ik zag dat de band van Romain Grosjean, die lang wachtte met zijn eerste pitstop, tot de draad versleten was. En ook van andere banden kon ik zien dat ze compleet op waren. Het moge duidelijk zijn dat een versleten band minder goed beschermt en dat zelfs een klein brokstukje de band al kan beschadigen.

Teambaas Christian Horner van Red Bull onthulde dat er een diepe groeven in de banden van Max Verstappen zaten. Waarmee Horner de suggestie weersprak dat als Verstappen was doorgereden, hij Hamilton nog had ingehaald en de race had gewonnen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.