koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Poll: De idioterie van Maldonado

Ze horen erbij in de sport. Crashkoningen. Al kan niemand tippen aan de koning der crashkoningen, Andrea de Cesaris, die in de herfst van zijn carrière toch nog wat respect kon kweken.

Die tijd is de Venezolaan Pastor Maldonado -gelukkig voor de overige coureurs- niet gegund. De brokkenmaker maakte het nieuws zelf bekend; Hij zal in het komende seizoen niet op de grid staan.

We zullen hem niet snel vergeten, al was het door zijn onverwachte overwinning in Spanje 2012. Collega Fabian van Tiel was niet overtuigd en vond het misplaatst. Men zou daardoor denken dat Pastor echt talent had en echt kon racen.

De GP2 kampioen van 2010, Pastor Maldonado, maakte in 2011 zijn Formule 1 debuut voor Williams en had al gauw de reputatie van een coureur die niet altijd even goed kon omgaan met zijn rauwe snelheid.

In zijn F1-loopbaan schreef hij regelmatig één van zijn auto’s onnodig af. Wij hebben de gelegenheid aangegrepen om er een poll van te maken.

De vraag; Welke actie van Pastor was het meest achterlijk/idioot/belachelijk?

1. Monaco 2012

In de eerste Grand Prix na zijn verrassende overwinning in Spanje, ging de man alweer in de fout. In de traininingen vond Pastor het nodig om Sergio Perez een ram te verkopen. Pastor mocht achteraan starten, maar reed bij de start zijn auto kapot op de HRT van Pedro de la Rosa.

2. Spa 2011

Er speelden al vaker akkefietjes tussen Lewis Hamilton en Pastor, maar Spa 2011 was een dieptepunt in de geschiedenis van de sport. Bij het naderen van de chicane voor de start/finish, vloog de Brit langszij daar Maldonado traag rondreed. Q2 naderde het eind en Hamilton wilde nog snel een rondje rijden.

Pastor meende dat de actie van Lewis van ‘weinig respect’ getuigde en vond het nodig om de McLaren weg te drukken. Helaas laat Hamilton zich niet zo gauw van de lijn drukken, dus raakten de twee elkaar hard.

Pastor werd bestraft, terwijl Hamilton een waarschuwing kreeg.

3. Valencia 2012

Hamilton en Maldonado waren in gevecht, toen de Brit ruimte tekort kwam en Pastor naast de baan dwong. Tegenwoordig zou Lewis daarvoor een straf krijgen. Maar wat deed Pastor Maldonado? Hij bleef gasgeven voor de volgende linkerbocht, waarna hij de Brit flink benadeelde. Hamilton was tot dat moment in de race voor het WK.

4. Spa 2013

We gaan weer terug naar België, waar Maldonado de pits in wil rijden maar totaal niet kijkt naar het verkeer om hem heen. Paul di Resta was het grootste slachtoffer van een totaal onnodige actie.

5. Bahrein 2014

De ‘Esteban-flip’...Je bent altijd even in het nadeel als je op nieuw rubber uit de pits komt. Natuurlijk wil je je positie verdedigen, maar als de ander nog naar binnen moet heeft het weinig zin om zo tekeer te gaan.

Nogmaals, dit geldt kennelijk niet als je Pastor Maldonado heet…

6. Crashen in een demonstratie [2011]

Doorgaans zijn coureurs iets voorzichtiger bij demo’s. Het publiek zit dichterbij, dus je wil geen brokken maken. Niet Pastor…De man kwam met een veel te hoge snelheid aanrijden en reed zijn auto voor de ogen van zijn landgenoten kapot.

Einde show.

Menigeen zal hebben gedacht waarom juist deze brokkenmaker miljoenen aan ‘subsidie’ kreeg om in de Formule 1 te rijden. Daar is nu een einde aan gekomen…

Doe mee aan de poll! Lid worden van de leukste Nederlandstalige Formule 1-forum van Nederland en België gratis!Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.