koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Preview: Grand-Prix van Rusland 2016

Rusland staat sinds 2014 op de Formule 1-kalender. Dit tot grote vreugde van Vladimir Poetin die de eerste twee edities van de race bezocht en uitgebreid met Bernie Ecclestone sprak. Dit jaar wordt de race voor het eerst in april verreden, hier is de organisatie in Rusland blij mee. Sotsji, waar de Grand-Prix wordt verreden, is een badplaats en nu kan het weekend gecombineerd worden met ressortvakanties aan de Zwarte zee.

Sotsji is natuurlijk vooral bekend van de Olympische winterspelen van 2014. De Grand-Prix vindt plaats rondom het voormalige Olympische park. Het circuit is van de hand van Herman Tilke en dat is herkenbaar, lange rechte stukken , snelle knikken, gevolgd door trage bochten. Het circuit wordt door de fans gezien als “modern circuit”.

De race duurt in totaal 53 ronden en het circuit is 5,848 kilometer lang.

Voor Lewis Hamilton wordt het zaak om te gaan scoren, of kan Rosberg opnieuw de zege grijpen? Max Verstappen zal net als in de eerste drie grand prixs opnieuw punten willen scoren.

Wat gebeurde er in 2015?

Lewis Hamilton won de eerste editie in 2014 en hij schreef ook de tweede editie op zijn naam. Nico Rosberg rijdt pole position, start goed, maar na acht ronden moet de Duitser opgeven. Het gaspedaal van de Mercedes blijft hangen waardoor Rosberg regelmatig rechtdoor schiet. Hamilton wint onbedreigd.

Vettel eindigt als tweede en Sergio Perez pakt verrassend de derde plaats. Wat verder opvalt is de harde crash van Carlos Sainz in de derde vrije training, de Spanjaard mag toch racen. Daarnaast crasht Romain Grosjean hard in de race.

Hoe verging het Max Verstappen?

Verstappen eindigde als tiende maar de race verliep allerminst naar wens. Al bij de start werd Verstappen, buiten zijn schuld om, geraakt door Nico Hulkenberg. Het leverde de Nederlander een lekke band en schade aan de auto op. Na een pitstop rijdt Verstappen door en eindigt als elfde. Na een straf van Fernando Alonso schuift Verstappen alsnog door naar de tiende plek en scoort hij één WK-punt.

Tijdschema
vrijdag
9:00-10:30 Eerste vrije training
13:00-14:30 Tweede vrije training

zaterdag
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

zondag  
14:00 RaceAlles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.