koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘Renault loopt een maand achter’

Aldus Remi Taffin van Renault Sport F1. Eerder wist uw scribent te melden dat Renault enkele cruciale fouten had gemaakt in de ontwikkeling van haar turbo-krachtbron.

De kwalificatie voor de GP van Australië zorgde voor wisselende resultaten voor de teams die met motoren van Renault rijden. Er was de [meer dan] uitstekend prestatie van Daniel Ricciardo die met zijn Red Bull een plaats op de eerste startrij kon versieren, maar verder was het erg tegenvallend.

Vooral de ‘downfall’ van Lotus viel op. Collega Niels Dijksterhuis wist al te melden dat de problemen met de Lotus Genii E22, anders dan waarmee ze te kampen hadden in Bahrein. Tijdens alle drie de vrije trainingen hadden ze te maken met motor, electronica- en remproblemen [c.q. hydraulische]. Pastor Maldonado kon niet eens een tijd rijden in de kwalificatie, maar mag morgen toch van start gaan.

Voor Vettel was er een softwareprobleem dat ervoor zorgde dat de wagen niet het volledig vermogen ter beschikking had.

Toro Rosso presteerde redelijk goed, maar die hadden dan ook niet de issues van zusterteam Red Bull. Sterker, Red Bull ging even bij het juniorteam kijken, wat zij nu anders deden. Wellicht dat de in Melbourne getoonde snelheid daar vandaan kwam?

We zijn er nog niet en dat is toe te schrijven aan betrouwbaarheidsproblemen die vervolgens wat voor vertraging zorgden. We lopen ongeveer een maand achter, zo was het commentaar van Renaults technische man.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.