koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ricciardo: “Max Verstappen is een nerd!”

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing

In Autosport verscheen onlangs een interview met Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo beschreef zijn teamgenoot Verstappen als een autosportnerd die over meer kennis en kunde blijkt te beschikken, dan de meeste mensen zouden verwachten gezien Verstappens leeftijd.

Hij is onder de indruk geraakt van Verstappens aanpak en diens kijk op de dingen sinds ze bij Red Bull Racing teamgenoten werden op 5 mei 2016.

Ricciardo vertelt:
Het is eigenlijk helemaal niet zo leuk natuurlijk, om door iemand die zo jong is verslagen te worden, zegt hij, maar het is me echt wel duidelijk geworden, dat Max Verstappen heel veel ervaring heeft als het op racen aankomt.
Hij heeft nagenoeg zijn hele leven gewijd aan racen voor zover ik weet. En natuurlijk moet hij nog een hoop leren, maar voor zijn leeftijd heeft hij bergen race-ervaring.

Ook de manier waarop hij deelneemt aan de technische overlegbijeenkomsten, dan praat hij soms over bepaalde dingen van de auto waar ik het bestaan niet eens vanaf wist!

Hij is een beetje een autosportnerd denk ik, grapt Ricciardo.

Ricciardo, die drie grand prixs op zijn naam schreef, denkt wel, dat de komst van Verstappen hem heeft gestimuleerd:

Ik moet zeggen, dat ik nu op een niveau rijd, waarvan ik niet wist dat ik het in me had. Met Dany Kvyat als teammaat dacht ik dat ik alles onder controle had en dat ik eruit haalde bij mezelf wat erin zat en ja, toen kwam Max binnenwandelen.

Verstappen won zijn debuutrace, de Grand Prix van Spanje.

Dat was behoorlijk confronterend, ik dacht altijd, dat ik mezelf tot het uiterste dreef. Je eigen lichaam leert je lessen soms, dan blijkt dat je er toch weer iets meer uit kunt halen.

In de tweestrijd tussen de beide teamgenoten heeft Ricciardo duidelijk het voortouw als het gaat om de kwalificaties: 7-1. Maar Verstappen scoorde wel meer punten in de races: honderdtwee tegen zevenennegentig in de acht races die Verstappen bij RBR uitkwam.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.