koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ricciardo wijst Ferrari af, ziet toekomst bij Red Bull

Ferrari bijt voorlopig in het zand met de zoektocht naar een mogelijke tweede rijder als vervanger voor Kimi Raikkonen. De Scuderia had eerder, zoals jullie al op onze website hebben kunnen lezen, laten blijken dat het Ricciardo wil weghalen bij Red Bull.

Ferrari zag de Australiër als ideale man voor de lange termijn, maar Ricciardo zelf zegt nu dat hij geen intentie heeft om Red Bull op korte termijn te verlaten.

Ik kan met het volle vertrouwen zeggen dat ik ook hier bij Red Bull zal rijden in 2017, en waarschijnlijk nog wel enkele jaartjes langer.

Wanneer ik in Canada werd gevraagd over de kwestie heb ik geantwoord dat mijn enige drijfveer om ergens anders heen te gaan zou zijn omdat ik daar een betere winstkans kan hebben. Ik ga niet Red Bull in de steek laten om dan ergens anders te komen waar het slechter is.

Ik was eerlijk toen ik zei dat ik nog geen contact heb gehad met andere teams, en dat is de waarheid. Ik begrijp wel dat, ook al heb ik nog een contract voor 2017, er interesse is van andere teams.

Ferrari blijft ondanks hun droogte wat betreft titels wel de meest gegeerde franchise om voor te rijden, gezien de belangrijke historie van de Scuderia binnen de Formule 1.

Natuurlijk, als je Ferrari bent heb je een dilemma wat betreft de pilotenselectie voor volgend jaar. Ze willen een sterke tweede rijder, maar bij ons zullen ze die niet vinden. Max en Daniel zijn niet beschikbaar, verklaarde Red Bull teambaas Christian Horner.

Daniel is zeer tevreden bij Red Bull en hij gelooft er net zoals ikzelf in dat we in de nabije toekomst opnieuw gaan winnen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.