koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Rookie Rossi wint Indy 500

In de Formule 1 kon de Amerikaan Alexander Rossi niet slagen. Vorig jaar was Rossi de vervanger van Robert Merhi die nauwelijks sponsorgeld had. De jongeman wilde niet meer achteraan rijden en ging terug naar Amerika.

Alexander Rossi moeten we kennen van zijn werkzaamheden als testrijder van Catherham en Manor Marussia.

Voor de laatste team zou de Amerikaan in de Grand Prix van België rijden in plaats van Max Chilton, maar deze vond op wonderlijke wijze nog wat geld en Rossi kon weer op de reservebank zitten.

In 2015 maakte Rossi alsnog zijn Formule 1-debuut voor Marussia, dat inmiddels was omgedoopt naar het Manor F1 Team, vanaf de Grand Prix van Singapore als vervanger van Roberto Merhi. Hij moest wel de races in Rusland en Abu Dhabi aan zich voorbij laten gaan, omdat hij in die weekenden in de GP2 reed.

In 2016 ging Rossi in de IndyCar Series rijden, terwijl hij ook testrijder voor het team van Manor bleef. Alexander Rossi verloor de strijd om een stoeltje met Pascal Wehrlein en Rio Haryanto, die respectievelijk door Mercedes en de Indonesische staat werden gesteund.

Goed.

In de Indycars kon Rossi weer genieten, maar dat hij uitgerekend de honderdste uitvoering van de 500-mijlsrace zou winnen…

De 24-jarige Amerikaan wrong elke druppeltje brandstof uit zijn Andretti in de laatste 36 rondes. Door een pitstop uit te sparen, kon Rossi de belangrijkste concurrentie achter zich houden om een formidabele zege te scoren.

Alexander Rossi is de eerste Rookie die wordt vereeuwigd op de Borg-Warner trofee sinds Helio Castroneves in 2001.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.