koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Sainz onzeker over toekomst bij Red Bull


Sainz zegt hardop, dat hij zich onzeker voelt over zijn toekomst bij Red Bull.

Calos Sainz Jr, de zoon van de WRC kampioen, heeft nog altijd geen duidelijkheid gekregen over zijn toekomst.

Dat is op zich niet zo vreemd, want dr. Helmuth Marko, de grote baas over de twee teams Red Bull Racing en Scudería Toro Rosso, heeft enkele weken geleden aangekondigd, dat hij tijdens de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps pas duidelijkheid zou geven over de line-up van de beide teams voor 2017.

Maar het ongeduld van Carlos Sainz is wel te begrijpen, want inmiddels vond de spectaculaire wissel tussen Daniil Kvyat en Max Verstappen plaats.

Mijn toekomst is onduidelijk omdat ik niet weet wat Red Bull met me gaat doen, zegt Sainz tegen Ollie Barstow in een exclusief interview. Maar ik weet dat ik gewoon moet blijven doen wat ik doe en dan komt het gewoon goed. Als ik mijn ding blijf doen komen er vanzelf kansen, dus ik blijf keihard werken en ik blijf Red Bull bewijzen dat ik kan leveren wat ze maar van me vragen. zo zei hij verder.

Ik weet zeker dat Red Bull wel met iets moois komt dan. Hopelijk…

Sainz laat zien dat hij absoluut een groot talent is en een plek gaat veroveren voor de langere termijn in Formule 1. Hij heeft na de wissel meteen laten zien, dat hij zich beslist niet negatief liet beïnvloeden door die gebeurtenis door als zesde te finishen -zijn beste resultaat ooit- en hij kwalificeerde zich op de derde rij in Monaco twee weken daarna.

Doordat zijn pitstop misliep tijdens die laatste race kwam hij niet verder dan een achtste plaats, maar hij liet ook tijdens die race zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Carlos zit dan ook goed in zijn vel, ook al zijn er -nog- geen garanties voor de toekomst.

Over de plotse overgang van Max Verstappen naar Red Bull Racing houdt Carlos een positief gevoel over: Ik hou me liever met mezelf bezig, maar dat Max het goed doet (hij won meteen voor Red Bull Racing de grand prix van Spanje) is zeker niet slecht voor mij. Het is juist goed voor me! Kijk, ik ga niet staan juichen voor Max, dat doe ik gewoon niet, maar het is absoluut niet slecht voor mij als hij zijn snelheid en zijn talent laat spreken.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.