koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Todt: Halo voor alle eenzitters

Er is veel om te doen geweest om de Halo; een ontwerp dat ongevallen zoals dat van Jules Bianchi en Justin Wilson moet voorkomen.

De president van de FIA, Fransman Jean Todt is van plan om alle eenzitters uit te laten rusten met een Halo. Dat vertelde de topman tijdens de Goodwood Festival of Speed afgelopen weekeinde.

De Formule 1 zal de primeur hebben. Maar omdat er soortgelijke ongevallen zich ook voorgedaan hebben in de zogeheten promotionele klasse, moeten zij er ook aan geloven. Op 19 juli 2009 overleed de pas achttienjarige zoon van oud-wereldkampioen John Surtees, Henry Surtees, nadat hij werd getroffen door een losgeraakt wiel. Surtees junior reed toen in de Formule 2.

Later dat jaar kreeg Filipe Massa in Hongarije een veer afkomstig van een BrawnGP tegen zijn hoofd.

De auto’s zullen er niet mooier op worden, en men discussieert nog altijd over de veiligheid indien een auto op zijn kop beland. De coureur kan dan niet zonder hulp uit de auto komen, zoals dat nu wel het geval is.

Een ‘mooi’ voorbeeld daarvan was de crash van Alonso in Australië 2016.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.