koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Van der Garde krijgt het druk: Pirelli mag testen

Pirelli kan gaan testen met de bredere banden die men wil introduceren met ingang van het volgende seizoen in de Formule 1.

Eerder luidde Paul Hembéry de noodklok, omdat hij aan ziet komen, dat als er niet getest kan worden de banden voor problemen gaan zorgen in het begin van 2017.
We kunnen ons werk zo niet doen, zei Hembéry. Er is ons gevraagd grote veranderingen door te voeren in de banden. Testen is daar een noodzakelijk onderdeel van.

Pirelli dreigde met zoveel woorden te stoppen als leverancier als er geen testprogramma kwam. zie: Pirelli dreigt te vertrekken

De teams in Formule 1 hebben nu samen met de organisatie en de FIA besloten, dat een bijzonder testprogramma moet worden toegestaan.

Groter en meer grip

Vanaf volgend seizoen worden de banden breder en van een andere samenstelling. Meer grip en dus hogere bochtsnelheden en later remmen zullen zorgen voor meer spektakel, zo hoopt men. De banden zijn niet het enige aspect dat onderhevig is aan wijzigingen, de auto’s zullen er volgend jaar nadrukkelijk anders uitzien.

Eerst hebben de teams vergaderd over de zaak en -uiteraard- hun instemming verleend voor het testprogramma. Dat moest voor afgelopen maandag gebeuren. De deadline was maandag 17:00 uur en alle teams stemden in, de beslissing was unaniem.

Voor Giedo van de Garde, die werd weggetreiterd bij Sauber aan het begin van vorig seizoen en daar vertrok met naar verluid vijftien miljoen in zijn binnenzak, breken drukke tijden aan, hij is testrijder voor Pirelli.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.