koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Verstappen en Ricciardo met nieuwe aandrijflijn naar Austin

Beide Red Bullcoureurs zullen over tien dagen in Austin met een nieuwe motor aan de start verschijnen

Dat blijft zonder gevolgen voor de startplaatsen van de heren, want het is voor beide het vijfde exemplaar en dat valt dus binnen de regels van de FIA, er volgt geen straf.

Volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, lag de tegenvallende snelheid van Ricciardo’s auto in Japan aan het feit, dat de motor die in zijn RB12 lag aan het einde van zijn levenscyclus was.

Naar het einde van de race werden de prestaties van zijn auto steeds minder. De motor is aan vervanging toe, zo verklaarde Horner het verschil tussen zijn twee rijders afgelopen weekend.

Het gaat wel ergens over ten slotte, Red Bull is onderweg naar een tweede plaats in het eindklassement in het constructeurskampioenschap en dat levert een flink financieel voordeel op. Naarmate een team het beter doet in die classificering kan die bijdrage oplopen tot 175 miljoen euro per jaar.

Momenteel staat Red Bull er goed voor ten opzichte van Ferrari, maar de marge is krap. Ricciardo staat derde in het puntenklassement voor rijders en Verstappen is vijfde met een gelijk aantal punten als Sebastian Vettel. Räikkönen splijt de twee rode stieren op de vierde plek met een marge ten opzichte van Verstappen van vijf punten:

De cijfers:

3	Daniel Ricciardo	RED BULL	212
4	Kimi Räikkönen		FERRARI		170
5	Max Verstappen		RED BULL	165
6	Sebastian Vettel	FERRARI		165

De stand is dus 377 om 335 voor Red Bull.

Uitval van motoren zou voor het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap fataal kunnen zijn.

Afgezien van ons eergevoel gaat het natuurlijk om geld. Alles wat we nu bijeen kunnen sprokkelen is belangrijk voor wat we volgend jaar kunnen doen, zegt Horner.

Volgens de Britse teambaas van de Oostenrijkse renstal zullen Ferrari en Red Bull ongeveer gelijke kansen hebben om de punten te gaan pakken in de laatste vier races dit jaar. De komende twee races zullen normaalgesproken voor ons het gunstigst zijn, Brazilië zal meer spekkie naar het bekkie van Ferrari zijn. Abu Dhabi zal erom hangen, daar wordt het spannend!

 Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.