koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘Verstappen gematigd tevreden’

Ondanks de behoudendheid van Dr. Helmut Marko, deden de auto’s van Red bull Racing het niet echt slecht.

De motorsportadviseur had berekend dat Red Bull meer dan één seconde zou verliezen op het 2,2 kilometer lange rechte stuk van het stratencircuit.

Maar de beginfase verliep vrij vlot voor met name Ricciardo. Max Verstappen wilde eerst in de slipstream van kampioen Hamilton rijden, maar was hem voor bocht één al voorbij.

Hoge slijtage aan de achterbanden dwong de Nederlander al na vijf rondjes de pits in te duiken en de strategie om te zetten in een tweestopper. Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo kwamen uiteindelijk als achtste en zevende plek over de streep.

Het begin van de race was lastig, maar het einde was goed. Qua snelheid waren Daniel [Ricciardo, FR] en ik gelijkwaardig. zo begon Verstappen. Na drie rondjes waren de achterbanden al helemaal op, de medium-banden deden het veel beter dan de de supersoft en de soft.

In de laatste ronden vloog ik echt over het asfalt, waardoor ik Felipe Massa en Nico Hülkenberg nog heb kunnen inhalen. Meer kon ik niet uit de auto persen, en ik finishte vlak achter Daniel., aldus Max Verstappen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.