koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Video: Mega-crash tijdens de Daytona 500

De Daytona 500 is de traditionele openingsrace van het NASCAR-seizoen. En zoals altijd in de voorgaande edities kwam het tot verschillende incidenten.

Tien ronden voor de finish kwam het tot een grote klapper. Liefst 21 wagens raakten betrokken bij een massale crash, volgens Amerikaanse media met een snelheid van zo’n 200 km/uur.

De Amerikaan Paul Menard was de verantwoordelijke voor het incident. Menard, die rondreed in vijfde positie, tikte de wagen voor zich (van Matt DiBenedetto) aan, waardoor die begon te tollen en een kettingbotsing veroorzaakte waarbij dus in totaal 21 racewagens betrokken raakten.

De crash werd meteen omgedoopt tot ‘The Big One’, zoals dat wel vaker gebeurt met een stevige crash tijdens de Daytona 500. Als bij wonder hield geen enkele coureur verwondingen over aan het incident.Bron: HLN.beAlles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.