koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Williams maakt jaarcijfers bekend

Williams maakte als enige van de weinige Formule 1-teams haar jaarcijfers bekend. Williams is dit verplicht omdat het een aandelennotering heeft aan de beurs in Frankfurt.

Sportief was 2013 voor Williams belabberd, financieel ging het wel goed. De omzet steeg van 100 miljoen Euro naar 130 miljoen Euro. De winst steeg met 4 miljoen Euro naar 14 miljoen Euro.

Williams liet weten dat de cijfers een aanzienlijke eenmalige bate van een sponsor bevatten. Waarschijnlijk is dit een afkoopsom van PDVSA, de Venezolaanse oliemaatschappij en persoonlijke sponsor van Pastor Maldonado. Maldonado en PDVSA stapten over naar Lotus en moesten daarom een flinke afkoopsom voor het doorlopende contract met Williams betalen.

Verder laat Williams weten dat het jaar in 2014 sportief beter is begonnen en dat Williams Advanced Engineering gelijkwaardige resultaten als in 2012 boekte. Williams Advanced Engineering ontwikkelt en verkoopt technologie die commercieel wordt benut.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.